Moorddiner

 

Afrekening Banner 1600 x 230

“De Afrekening” of: “Een Moordenaar in het Domein Verbrugghen”

Verhaal: Een tijdje geleden werd het levenloze lichaam gevonden van Remi Verplanck, in een suite van Hotel Astoria, Brussel. Nekschot aan tafel, bij een glas champagne. Hij was de eigenaar van verscheidene hotels, evenzovele dekmantels om zwart geld wit te wassen, afkomstig uit de handel in organen… Een jonge magistrate moet de moord onderzoeken en bedenkt een vreemde onderzoeksmethode: ze zet een evenement op om de verdachten te lokken en te ondervragen zonder dat ze het door hebben. En ze speelt Monique, de kuisvrouw van het restaurant waar het diner plaatsvindt.

Concept: Een testament, onderlinge jaloezie, een moordenaar die gevonden moet worden… Ingrediënten die borg staan voor een avond vol spanning, humor en spelplezier. Het begint al tijdens de receptie, en de moordenaar bevindt zich onder de gasten… Met dank aan de minister van Justitie, de Nationale Loterij en de Lotto valt er nog wat te winnen ook!

 

Praktisch:
· Interactief theater: de acteurs en actrices komen bij u aan tafel zitten.
· Het moordspel speelt zich af in een restaurant, door u gekozen,  of in Het Domein Verbrugghen (Affligem). Het catering concept dient een receptie te omvatten met aperitief (met of zonder hapjes), voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.
· Maximum 50 gasten, verdeeld over 5 tafels, waar telkens één plaats gereserveerd wordt voor een acteur/trice. Is de groep te klein, mogen er minder tafels gebruikt worden, maar moeten er voldoende plaatsen zijn voor de acteurs. Is de groep groter, dan zijn er meer acteurs/tafels nodig en verhoogt ook de prijs.
· De acteurs/trices eten en drinken mee op de receptie en aan tafel. Er wordt op voorhand doorgegeven of er vegetariërs bij zijn.
· Er dient een kleedruimte ter beschikking te zijn voor de acteurs/trices.

Kostprijs spel en organisatie met 5 performers, maximum ca. 50 gasten:

  • indien in het Domein Verbrugghen: 2000 euro + 6% BTW, exclusief catering. Per schijf van 10 extra gasten, komt er 1 extra acteur/actrice bij en verhoogt de prijs met 275 euro.
  • indien in een restaurant door u gereserveerd, in Vlaanderen: 2500 euro + 6% BTW, exclusief catering. Per schijf van 10 extra gasten, komt er 1 extra acteur/actrice bij en verhoogt de prijs met 300 euro.

 

Wie vermoordde don Cornetto Boonaparte?

VERHAAL: Maffiabaas don Cornetto Boonaparte werd vermoord, maar “over het graf heen” is hij erin geslaagd de aanwijzingen naar zijn moordenaar of moordenares via zijn advocaat en rechterhand te laten verstoppen in “caches” (geheime bergplaatsen). Verdeeld in teams moet men allerlei uiteenlopende opdrachten uitvoeren om de “caches” open te breken en een reconstructie te maken waardoor het moordmysterie kan opgelost worden.

CONCEPT: Denk aan een “escape room”, maar dan in de vorm van een moorddiner. De teams dienen denk-, doe- en creatieve opdrachten uit te voeren om “caches” (“geheime bergplaatsen met informatie”) open te maken, die een code bevatten. Deze dient via SMS naar een spelnummer te worden verstuurd. Een computer valideert het antwoord en kent afhankelijk van de moeilijkheidsgraad punten toe. Deelnemers kunnen in ruil voor punten via SMS een tip opvragen, mochten ze geblokkeerd zitten bij een bepaalde cache. En ze kunnen ook ten allen tijde via SMS de punten van de andere teams raadplegen, wat zorgt voor een interessant competitie-element. Het team dat uiteindelijk de beste (én leukste) reconstructie van het moordmysterie kan maken, wint.

PRAKTISCH: Het spel kan aan iedere catering formule aangepast worden; in het kader van een diner, wordt er gestart bij het aperitief en eindigen we bij het dessert. Wij verwachten dat ieder team beschikt over een voldoende opgeladen GSM waarmee +- 15 SMSjes mogen worden verstuurd naar een normaal GSM nummer. Het spel kan georganiseerd worden op een horecalocatie van uw keuze en door u gereserveerd. Ieder team dient aan een eigen tafel te zitten. Voor de spelleid(st)er wordt eveneens catering voorzien.

PRIJZEN: vanaf 600 euro + 6% BTW voor maximum 20 personen in de regio Aalst, Gent, Brussel – Nederlandstalig. Zeer geschikt voor zeer grote groepen, ook mogelijk in het Frans of het Engels.