Doe-het-zelf / Podcast

Heer Halewijn, een muzikaal moordspel

Auteur Patrick Bernauw was min of meer bevriend met de beruchte chansonnier Hans Halewijn, die twintig jaar geleden spoorloos verdween. In opdracht van Gilbert Leduc, destijds manager van “de duivelse straatzanger”, maakte hij nu een docudrama, met covers van Halewijn liedjes en getuigenissen. Misschien kan zo het mysterie van zijn verdwijning opgelost worden.

Eigenlijk is dit dus ook een muzikaal moordspel, of op zijn minst een detectivespel, waarin het grote publiek wordt opgeroepen op te treden als amateur-detective en het mysterie op te lossen. Dat kun je in je eentje doen, of met detective teams die het tegen elkaar opnemen. Het enige dat je nodig hebt, is het volledige luisterboek: op het eind van het verhaal krijg je een emailadres mee, dat in het automatisch antwoord de wedersamenstelling (oplossingen) bevat. Prijs van luisterboek: 9,99€. Je vindt het luisterboek o.a. via Luisterrijk en Storytel

Was de moderne “Heer Halewijn” een muzikale seriemoordenaar die door zijn laatste slachtoffer werd omgebracht? Of door één van de andere verdachten uit zijn entourage? Heeft hij zelfmoord gepleegd omdat hij de hype niet aankon die rond zijn leven en werk werd gecreëerd? Is hij om diezelfde reden gewoon ondergedoken? Dat zijn maar enkele van de vragen die wachten op een antwoord.

De Moord op het Model

Sensatiejournalist Jean-Paul Van Damme wordt beschuldigd van moord op het voormalig topmodel Catherine Verdonck, in hun geheim liefdesnestje. Hij heeft een dossier samengesteld met zijn verklaring en die van zijn medeverdachten. Zo wil hij niet alleen zijn onschuld bewijzen, maar ook de schuldige ontmaskeren.

Spreekt Jean-Paul de waarheid? Heeft Catherine zelfmoord gepleegd? Was het een jammerlijk ongeval? Of werd zij vermoord door haar echtgenoot Frederick, die ze bedroog met Jean-Paul? Welke rol speelt Delphine, de zus van Catherine, in deze affaire? En hoe zit dat met Pierre Dubois, de dealer van Catherine?

Slaag jij erin het mysterie op te lossen? Speel het moordspel in je eentje, of met verscheidene detectives of detective teams via de podcast op je smartphone of tablet. Dat is gratis. Wil je ook een handleiding + fotodossier + verklaringen én een bekentenis (= de oplossing), dan kun je per speler en/of team dit boekje (17,51€) bestellen, of handleiding + fotodossier + verklaringen en bekentenis in PDF hier downloaden (30€). 

Dit is de Podcast:

Listen to “De Moord op het Model” on Spreaker.

WIE HEEFT DON CORNETTO VERMOORD?

Duivelskunstenaars vooruit en achteruit

Don Cornetto wordt wel eens de Godfather genoemd van de grootste maffia familie die zich ooit in Vlaanderen heeft gevestigd. Zelf moest hij hier altijd om lachen: ‘Het is niet omdat je roots in Italië hebt en een succesvol zakenman bent, dat je ook een maffiabaas bent,’ zei hij.  Maar toen werd don Cornetto dus vermoord…

Het enige wat je nodig hebt om dit moordspel in maffia-stijl geheel zelf te organiseren en te spelen, met een ongelimiteerd aantal deelnemers, is deze PDF Wie heeft don Cornetto vermoord hier direct downloadbaar, met uitgebreide preview, 30 euro. Je vindt de oplossingen ook in een luisterboek (9,99 euro) dat je kunt bestellen bij o.a. Luisterrijk of Storytel.

 

Moordspel Downloads

Scenario’s en draaiboeken waarmee je geheel op eigen houtje zelf een moordspel kunt organiseren en spelen, met een eigen spelleiding. Hier vind je een Moordspel Doe-het-Zelf download-pagina, waar je diverse moordspelen rechtstreeks kunt betalen en downloaden.