Doe Het Zelf!

Scenario’s en draaiboeken waarmee je geheel op eigen houtje zelf een moordspel kunt organiseren en spelen, met een eigen spelleiding. Hier vind je een Moordspel Doe-het-Zelf download-pagina, waar je diverse moordspelen rechtstreeks kunt betalen en downloaden. We lichten er een paar speciaal voor jou uit:

SPRINGTIJ

index - kopie

Alle Springtij-info hier!  

DE MOORD OP HET MODEL

Sensatiejournalist Jean-Paul Van Damme wordt beschuldigd van moord op het voormalig topmodel Catherine Verdonck, in hun geheim liefdesnestje. Hij heeft een dossier samengesteld met zijn verklaring en die van zijn medeverdachten. Zo wil hij niet alleen zijn onschuld bewijzen, maar ook de schuldige ontmaskeren.

Spreekt Jean-Paul de waarheid? Heeft Catherine zelfmoord gepleegd? Was het een jammerlijk ongeval? Of werd zij vermoord door haar echtgenoot Frederick, die ze bedroog met Jean-Paul? Welke rol speelt Delphine, de zus van Catherine, in deze affaire? En hoe zit dat met Pierre Dubois, de dealer van Catherine?

Slaag jij erin het mysterie op te lossen?

Speel het moordspel met een boekje (slechts 14,50 euro) per speler of team. Lees de pagina’s 41 tot 44 niet, want daar bevindt zich de oplossing. Organiseer je dit moordspel met verschillende spelers, zorg er dan voor dat iedere speler of ieder team beschikt over dit boekje, want elke speler of ieder team vertegenwoordigt een van de vier verdachten. Verzegel de pagina’s met de oplossing, door ze samen te nieten of dicht te plakken… en dat is al wat je hoeft te doen als organisator of spelleid(st)er van dit spannende en mysterieuze moordspel!

Of:

Speel het moordspel in podcast op je smartphone of tablet in je eentje, of met een aantal andere “amateur-detectives”, al dan niet in teamverband. De podcast beluister je gratis, maar je zult ook nog een een handleiding kunnen gebruiken om het spel te organiseren met meerdere spelers of teams, een fotodossier in pdf… en uiteraard een bekentenis (mp3 of pdf). Een mp3-bekentenis alleen (10 euro) of een handleiding/fotodossier in pdf + bekentenis in mp3 en pdf (20 euro) kun je bestellen via een mailtje naar bekentenis@moordspel.org. Een handleiding + fotodossier + verklaringen en bekentenis in PDF is meteen downloadbaar aan 30 euro en wel hier.

Dit is de Podcast:

Listen to “De Moord op het Model” on Spreaker.

WIE HEEFT DON CORNETTO VERMOORD?

Duivelskunstenaars vooruit en achteruit

Don Cornetto wordt wel eens de Godfather genoemd van de grootste maffia familie die zich ooit in Vlaanderen heeft gevestigd. Zelf moest hij hier altijd om lachen: ‘Het is niet omdat je roots in Italië hebt en een succesvol zakenman bent, dat je ook een maffiabaas bent,’ zei hij. Trouwens, een echte maffiabaas zou het toch nooit in zijn hoofd halen bij wijze van hobby het voorzitterschap van de harmonie ’t Muziek Herne op te nemen? Maar toen werd don Cornetto dus vermoord…

Het enige wat je nodig hebt om dit moordspel in maffia-stijl geheel zelf te organiseren en te spelen, met een ongelimiteerd aantal deelnemers, is deze PDF Wie heeft don Cornetto vermoord hier direct downloadbaar, met uitgebreide preview, 30 euro. 

DEMO:

EN VERDER:

Een toneelscript van een moordspel om zelf op te voeren en te spelen, als toneelstuk: