GPS-Moordspel

cover wie heeft don cornetto vermoord

Verhaal:

Maffiabaas don Cornetto Boonaparte werd vermoord, maar “over het graf heen” is hij erin geslaagd de aanwijzingen naar zijn moordenaar te verstoppen in “geocaches”. Eén van de verdachten organiseert nu een “moordspel” om een “openbaar onderzoek” in te stellen dat zijn/haar onschuld aan het licht moet brengen, en de moordenaar (m/v) moet aanduiden. In zijn testament heeft don Cornetto immers ook bepaald hoe dat precies moest gebeuren.

Concept:

Op een aantal interessante plekken in het centrum van de stad van uw keuze verstoppen wij geocaches (“geheime bergplaatsen met informatie”) die de teams  behulp van hun GPS moeten zoeken. In elke Geocache zit een code die via SMS naar een spelnummer moet worden verstuurd. Een computer valideert het antwoord en kent afhankelijk van de moeilijkheidsgraad punten toe. Deelnemers kunnen in ruil voor punten via SMS een tip opvragen, mochten ze geblokkeerd zitten bij een bepaalde Geocache. Onderweg komen ze ook onze spelleid(st)ers tegen die hen extra punten kan toekennen voor het afleggen van ludieke praktische teambuilding proeven. Het team die de meeste caches vindt, en dus de meeste punten verzamelt, en dus de moordenaar/moordenares weet te ontmaskeren, en de beste resultaten scoort bij de proeven, wint het spel… Deelnemers kunnen ten allen tijde via SMS de punten van de andere teams raadplegen, wat zorgt voor een interessant competitie-element.

Praktisch:

Het spel duurt standaard drie uur. Wij verwachten dat ieder team beschikt over een voldoende opgeladen GSM waarmee +- 15 SMSjes mogen worden verstuurd naar een normaal GSM nummer. Het spel kan starten en/of eindigen op een horecalocatie van uw keuze en door u gereserveerd.

We organiseren dit spel voor kleine en grote groepen, in de stad van uw keuze.  Vraag vrijblijvend een offerte via info@moordspel.org 

Over de catering beslist u geheel zelf: wij zoeken voor u een geschikt café of restaurant, u doet vervolgens de reservatie. Onze GPS-moordspelen produceren wij in samenwerking met www.gpsrent.be.


 
PODCAST WARE MISDAAD