Moorddiner

Wie vermoordde don Cornetto Boonaparte?

VERHAAL: Maffiabaas don Cornetto Boonaparte werd vermoord, maar “over het graf heen” is hij erin geslaagd de aanwijzingen naar zijn moordenaar of moordenares via zijn advocaat en rechterhand te laten verstoppen in “caches” (geheime bergplaatsen). Verdeeld in teams moet men allerlei uiteenlopende opdrachten uitvoeren om de “caches” open te breken en een reconstructie te maken waardoor het moordmysterie kan opgelost worden.

CONCEPT: Denk aan een “escape room”, maar dan in de vorm van een moorddiner. De teams dienen denk-, doe- en creatieve opdrachten uit te voeren om “caches” (“geheime bergplaatsen met informatie”) open te maken, die een code bevatten. Deze dient via SMS naar een spelnummer te worden verstuurd. Een computer valideert het antwoord en kent afhankelijk van de moeilijkheidsgraad punten toe. Deelnemers kunnen in ruil voor punten via SMS een tip opvragen, mochten ze geblokkeerd zitten bij een bepaalde cache. En ze kunnen ook ten allen tijde via SMS de punten van de andere teams raadplegen, wat zorgt voor een interessant competitie-element. Het team dat uiteindelijk de beste (én leukste) reconstructie van het moordmysterie kan maken, wint.

PRAKTISCH: Het spel kan aan iedere catering formule aangepast worden; in het kader van een diner, wordt er gestart bij het aperitief en eindigen we bij het dessert. Wij verwachten dat ieder team beschikt over een voldoende opgeladen GSM waarmee +- 15 SMSjes mogen worden verstuurd naar een normaal GSM nummer. Het spel kan georganiseerd worden op een horecalocatie van uw keuze en door u gereserveerd. Ieder team dient aan een eigen tafel te zitten. Voor de spelleid(st)er wordt eveneens catering voorzien.

PRIJZEN: Offerte via info@moordspel.org

 

PODCAST WARE MISDAAD