Crimi Dinner Spel

“ArteFarce!” is geen moordspel, maar “een prettig gestoord crimineel spel”, dat soms ook iets weg heeft van een ludieke quiz. Het thema maakt het zeer geschikt als Halloween spel, want humor + horror = Hurror!

affiche_salome

VERHAAL: Griezelschrijver Harry Hurror heeft in zijn nalatenschap bepaald dat de “geheime collectie Rariteiten” uit zijn ArteFarce Museum moet overgedragen worden aan “een groep van mensen die het verdient”, en dat dit moet gebeuren voor uw gezelschap, op die dag in de locatie van uw keuze. Een uitgelezen kans voor u en uw team om de hand te leggen op, bijvoorbeeld, een Geest in een Fles, een authentieke vervloeking (met dank aan William Shakespeare), onvervalste spookfoto’s, de mummie van het mooiste meisje van Egypte, of een code die naar een onschatbare… schat leidt. Maar u zult daartoe met uw team wel de meest uiteenlopende denk-, doe- en creatieve opdrachten tot een goed einde moeten brengen.

CONCEPT: Grappige griezel-spel (“hurror” is dan ook een samentrekking van “humor” en “horror”) met veel ambiance en interactie. Het winnende team ontvangt een prijs. In het kader van dit spel wordt overigens ook het paneel De Rechtvaardige Rechters teruggevonden, dat in 1934 werd gestolen en nog steeds niet terecht is…

PRAKTISCH: Het spel kan in elke privé ruimte georganiseerd worden, in een café of restaurant, al dan niet in het kader van een diner. De groep wordt verdeeld wordt in een aantal teams/tafels, waarbij ieder team aan een eigen tafel zit. Het duurt ca. 2 uur exclusief catering.

degeestindefles

Artefarce is beter geschikt dan een moordspel voor een erg grote groep, want het kan makkelijker aangepast worden aan de omstandigheden; of voor een erg kleine groep, vanwege de prijs. Ook beschikbaar in Engelse en Franstalige versie.

Basis kostprijs met 1 performer voor kleine groepen tot 20 deelnemers en Nederlandstalig: 600 euro, exclusief 6% BTW en vervoersonkost vanuit Aalst. 

Coronaproof variant: spelleiding via opgenomen of live video, audio, chat vanaf 500 euro + 6% BTW. 

IN HET DOMEIN VERBRUGGHEN (AFFLIGEM)

De (griezelige) locatie van de zogenaamde “Duivelsputten” is uiterst geschikt om dit spel te spelen, en kan zowel indoor als outdoor georganiseerd worden, ook in functie van het weer. Voor kleine groepen tot 20 deelnemers en met 1 performer/spelleider, Nederlandstalig kan dit al vanaf 600 euro + 6% BTW.

dividend_5_hurror

Of we maken een crimi dinner spel op maat voor u. Enkele ideetjes: